Kraj pochodzenia: Indie
Region: Karnataka, Whestern Ghats
Zbiory: listopad - luty
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Profil palenia: średni
Smak: ziemisty, dymny, z aromatem cygar
Aromat: czekolada, prażone orzechy
Body: pełne
Kwasowość: niska
Kawa Indie Monsooned Malabar świetnie sprawdzi się w ekspresie przelewowym, ekspresie ciśnieniowym, chemexie i french pressie.
Metoda zaparzania zależy od indywidualnych preferencji, każda z kaw nada się zarówno do tradycyjnych jak i alternatywnych metod zaparzania.
Składniki: 100% kawa Arabica ziarnista
Fabrycznie zamknięty produkt, swoje pełne walory smakowe zachowuje przez dwa lata.
Pamiętaj, aby otwartą kawę zawsze przechowywać szczelnie zamkniętą w ciemnym i suchym miejscu.
Kawa ziarnista z Hondurasu
Nie jest tajemnicą, że kawa z Hondurasu cieszy się ogromną popularnością wśród smakoszy na całym świecie. Na terenie tego kraju powstaje wysokiej jakości Arabika, która wyróżnia się oryginalnymi nutami zapachowymi.
Oferowana przez nas kawa ziarnista Honduras to propozycja dla osób, które chcą czegoś więcej niż zwykły, czarny napar. To unikatowa mieszanka, która charakteryzuje się lekko owocowym (a w zasadzie cytrusowym) smakiem połączonym ze słodkim aromatem. Kawa dojrzewa na plantacjach w towarzystwie wysokich drzew, które tworzą specyficzny mikroklimat. Wysoki poziom wilgotności sprzyja jej naturalnemu wzrostowi.
Proponowana przez nas hurt kawa to kompozycja wielu różnych odmian z całego świata. W tym przypadku proponujemy Państwu kompozycję o niskiej kwasowości. Kawa Honduras wielu kojarzy się również ze smakiem kokosa oraz orzechów.