Kawa zbożowa z cykorią - NOWOŚĆ!
Bezkofeinową, wyprodukowaną na bazie prażonej cykorii, żyta i buraka cukrowego kawę zbożową z cykorią mogą pić nawet dzieci, kobiety w ciąży i karmiące, a także osoby mające problemy z żołądkiem i nadciśnieniem.
Wyprodukowana wyłącznie z naturalnych składników i pozbawiona jakichkolwiek konserwantów kawa jest bogata w błonnik, oligosacharydy oraz inulinę – naturalny prebiotyk, działający zbawiennie na równowagę jelitową organizmu.
Składniki: Prażone - cykoria (50%), żyto (48%), burak cukrowy
Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze: |
w 100g:
Wartość energetyczna - 299 kcal
Białko - 10,9 g
Węglowodany - 56,8 g
Tłuszcze - 2,3 g
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 ml naparu:
Wartość energetyczna - 38 kJ/9 kcal
Tłuszcz - 2,3 g - <0,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1g
Węglowodany - 2,1 g
w tym cukry - 1,1 g
Błonnik - <0,5 g
Białko - <0,5 g
Sól - 0,10 g
Sposób przygotowania (bez gotowania): |
- Tradycyjny sposób przygotowania: 3-4 łyżki stołowe kawy wsypać do 1 litra wrzącej wody. Gotować 5 minut. Po zestawieniu z ognia pozostawić pod przykryciem kilka minut. Przed podaniem przecedzić przez drobne sitko.
- Szybki sposób przygotowania: 1 płaską łyżkę stołową kawy zbożowej wsypać do kubka, zalać wrzącą wodą i pozostawić pod przykryciem ok. 3-4 minut. Przed podaniem przecedzić przez drobne sitko. Najlepiej smakuje z dodatkiem mleka.
masa netto: 1 kg