Doskonałej jakości Pu-Erh ze słynnego ogrodu herbacianego, niedaleko miasta Pu’er w południowo-wschodniej prowincji Yunnan w Chinach; leżakowany i dojrzewający przez 6 lat.
Należy do rodzaju herbat nazywanych post-fermentowanymi, leżakowanymi. Liście poddane są procesowi tzw. fermentacji nieenzymatycznej zachodzącej w bardzo mocnym stopniu przy udziale specjalnych szczepów bakterii i mikroorganizmów. Napar ciemny, mocny, ziemisty w smaku, o intensywnym, niepowtarzalnym aromacie.
Herbaty uprawiane we wspomnianym ogrodzie są wolne od pestycydów, nawozów sztucznych i innych substancji chemicznych, dzięki czemu Dongzhai (jako jeden z niewielu herbacianych ogrodów w Chinach) uzyskał certyfikat czystości biologicznej "fairbiotea", który jest przyznawany przez niezależne ośrodki badawcze z Europy. "Fairbiotea" podlega europejskim regulacjom organicznych certyfikatów (zgodne z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 z dnia 28 czerwca 2007 r.) oraz amerykańskiemu NOP (Narodowy Organiczny Program).
Można parzyć kilkakrotnie, najlepiej nie dłużej jak 2-3 min., przy temperaturze wody ok. 95 st. C. Po tym czasie listki należy oddzielić od naparu.
Pita po każdym posiłku doskonale wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.
Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i ciemnym miejscu.