Bardzo rzadko spotykana, zaskakująco dobra herbata zielona podobna do herbaty Mao Feng (w Wietnamie nazywana "Tua Chua-Lai Chau"), z wietnamskich plantacji pochodząca z prowincji "Lai Chau" w północno-zachodniej części kraju.
Ciemno-zielone, lekko zwinięte listki łatwo oddają pełnię aromatu, tak cenionego przez koneserów chińskiego Mao Fenga. Polecamy!
Jak wszystkie zielone herbaty " z wyższej półki" parzymy w temperaturze 60-70st C ok 1,5 minuty. Drugie parzenie będzie najsmaczniejsze, można parzyć 3-4 razy. Prosimy bardzo starannie oddzielić listki od naparu, w czym pomogą doskonałe zaparzacze ze stalowej siateczki marki Finum i T-sac oraz super wygodne filtry papierowe, dzięki którym możecie się cieszyć ulubioną herbatą także na urlopie.
Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i ciemnym miejscu.